Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

MEMORIÁL VYHRÁLI KOMÁŘI FILIPOV

29. 12. 2015

   Za účasti 12-ti kvalitních mužstev, z toho tří zcela nových, byl v sobotu 26. 12. 2015 odehrán velmi populární turnaj v sálové kopané ve Vilémovské sportovní hale. Že je to turnaj nevyzpytatelný, ve kterém lze jen těžko tipovat vítěze, se  v letošním klání opět  potvrdilo, když ze čtyř velkých favoritů – SC Stap Vilémov, Kádě 5000 Velký Šenov, FC Juniors Děčín a Jackovi kluci Varnsdorf - se ani jeden z nich neprobojoval do semifinále !!! Další z velkých favoritů – Bílá Vdova Varnsdorf obsadil 4. místo. Vítěz turnaje - Komáři Filipov skončili ve skupině sice až na 3. místě, ale pak již, až kromě penaltového semifinálového rozstřelu s týmem Stap Vilémov, nenašli vážnějšího soupeře. Turnaje se zúčastnili i mnozí známí fotbalisté – jako např. Matěj Kotiš hrající 2. ligu za Varnsdorf, Vlasta Stožický hrající nyní za Litoměřice, dále královodvorský Milan Petr, vilémovští T. Jägr, Čuda, Kopřiva, Bílek, Jindřich a Kaňkovský, dále mnozí hráči působící v Rakousku či Německu -  jako např. Hubený, Hájek a mnoho dalších.  Hrálo se ve dvou skupinách po čtyřech mužstvech a v jedné bylo mužstev pět. Vzhledem k tomu, že se nečekaně nedostavil tým Mikulášovic, tak z každé skupiny postoupila do play-off všechna mužstva. Přímo do čtvrtfinále postoupila 4 nejlepší mužstva ze skupin a sice –  SC Stap A, Stap Vilémov, Bílá Vdova a Hapťák, z nich se ale do finále nikdo neprobojoval.  O vyrovnanosti turnaje svědčí i plichty v play-off a tudíž atraktivní penaltové rozstřely, které byly letos tři !!!  Celý turnajový maratón měl 32 utkání v délce 1x12 minut, které bez větších problémů odřídila trojice rozhodčích – Sabó, Michek a Červený.

Výsledky od Play off
1. kolo Komáři Filipov – Babula Team Praha 6:0, FK Rumburk – Jackovi kluci Varnsdorf 1:1 (3:2 na PK), FC Juniors Děčín – SC Stap Vilémov B 1:0, Repre Šluknov – Kádě 5000 Velký Šenov 2:1.
Čtvrtfinále  Komáři Filipov – SC Stap A 3:1, Stap Vilémov – FK Rumburk 1:0, Bílá Vdova Varnsdorf – FC Juniors 4:2, Repre Šluknov – Hapťák Šluknov 2:1.
Semifinále Komáři Filipov – Stap Vilémov 1:1 (4:3 na PK), Repre – Bílá Vdova 2:0
O 3. místo  Stap Vilémov – Bílá Vdova Varnsdorf 2:0
Finále         Komáři Filipov - Repre Šluknov 2:0
 
Vyhodnocení nejlepších jednotlivců a kolektivů
Nejlepší hráč           Kaňkovský K. – Stap Vilémov
Nejlepší brankář     Zoul M. – Repre Šluknov
Nejlepší střelec       Stožický V. – 10 gólů – Komáři Filipov
Nejlepší rozhodčí        Sabó M. – Rumburk
Nejstarší hráč             Šťastný P. – Babula Team Praha – 69 let !!!! Rekord turnajů !!!
Cena Fair Play            Babula Team Praha  – nejvzdálenější tým  
Nejlepší domácí celek  Stap Vilémov – 3. místo
                              
   Nejlepší čtyři mužstva obdržela pěkné poháry a velmi bohaté dárkové koše. Vítěz k tomu ještě tradiční živé sele o váze 25 kg a putovní pohár. Nejlepší jednotlivci pak další hodnotné ceny, které předávala Hanka Bálková - sestra zesnulého Honzy Bálka společně s místostarostkou obce paní  Bohunkou Mošovskou, funkcionáři Fanda klubu, Sálovka Clubu Stap a  SK Stap Tratec Vilémov. Turnaj se těšil tradičně i velkému zájmu diváků, kterých se po celý den sešlo okolo 150 a to jak místních tak i z celého širokého okolí. Zpestřením pro  všechny účastníky této akce bylo jistě i shlédnutí  kronik z historie všech dosavadních turnajů, stejně jako rozsáhlá fotogalerie na stěnách haly ze sportovního dění ve Vilémově. Byl to dle názoru zúčastněných hráčů i přítomných odborníků, opět jeden z velmi povedených turnajů, který kdy byl ve Vilémově  i v širokém okolí  uspořádán. Škoda jen, že ubývá mužstev, což je na druhou stranu smutné, když po loňských 13-ti se na něj letos přihlásilo znovu jen 13 a z nich se ještě jeden nedostavil. Před dvěma lety jich bylo 20.

   Všichni účastníci obdivovali výbornou organizaci celé akce. Pořadatelé nezapomněli v průběhu turnaje navštívit i oba hroby zesnulých kamarádů a uctít jejich památku položením pěkné kytice.  

  Pořadatelé děkují touto cestou všem sponzorům, kteří se na akci spolupodíleli a díky nimž bylo možno zajistit velice hodnotné ceny, které přesáhly sumu 15 tisíc Kč !!!                                                    SC Stap/LS

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář